Головна » 2016 » Червень » 09

                      З настанням теплої весняно-літньої пори, з’являється загроза виникнення харчових отруєнь мікробного походження, тому що підвищення температури повітря сприяє не тільки збереженню мікроорганізмів, що потрапили на харчовий продукт, а й швидкому їх розмноженню і накопиченню.

Харчові отруєння виникають внаслідок вживання саме тих харчових продуктів, в яких масивно розмножилися мікроорганізми, або їх токсини.
Часто зустрічаються харчові отруєння переважно тяжкого перебігу, викликані токсинами, що виділяються при розмноженні палички ботулізму.
Ботулізм – це смертельно небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять ботулотоксин. Ботулотоксин – один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову функцію і призводить до дихального і скелетно-м'язового п ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: myronivka-lab | Дата: 09.06.2016 | Коментарі (0)

 

Аскариди – це другі за популярністю гельмінти серед круглих черв’яків, що мають довжину близько 30 см і за зовнішнім виглядом нагадують рожеві шнурки. Небезпека аскариди полягає в тому, що вона має властивості щодня відкладати в кишечнику приблизно 200 000 мікроскопічних яєць. Таке яйце при попаданні в рот дитини, проходить шлях від шлунка до кишечника і потрапляє в кров. Через кров ці яйця потрапляють в печінку і легені, а далі знову повертаються в кишечник і остаточно поселяються в тонкій кишці на 6-12 місяців. Через рік аскарида гине і виділяється з калом.

Велика частина заражень аскаридозом доводиться на літо і початок осені — сезон врожаю. Саме він є основним джерелом хвороби. У грунт яйця глистів потрапляють з випорожненнями тварин або добривами. Зібрані і погано ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: myronivka-lab | Дата: 09.06.2016 | Коментарі (0)